Komianos's Blog

Από το Κοπανάκι Μεσσηνίας Πολιτιστικά Δρώμενα.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ «ΑΥΓΟΔΡΟΜΙΕΣ» Εργασία ΠΙΠΗΣ ΚΟΜΙΑΝΟΣ, komianos’s wordpres’s.com

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ «ΑΥΓΟΔΡΟΜΙΕΣ» Εργασία ΠΙΠΗΣ ΚΟΜΙΑΝΟΣ, komianos’s wordpres’s.com

ΠΙΠΗΣ ΚΟΜΙΑΝΟΣ

ΠΙΠΗΣ ΚΟΜΙΑΝΟΣ

Αυτή τη φορά θα ταξιδεύσουμε και πάλι στην ομορφη παλαιά εποχή και ας θυμυθούμε τα παιχνίδια που παίζανε κυρώς τα αγόρια νεαρής και προεφηβικής ηλικίας στις πλατείες και κάτω από το κάστρο του Ιτσ – Καλέ, στα βραχατέϊκα, και στις γειτονιές του Ναυπλίου όπως επίσης και στο Λιθερό της Πέρα Ρούγας Κοπανακίουν Μεσσηνίας . βασικό όπλο, η σφεντόνα και «ΑΥΓΟΔΡΟΜΙΕΣ»

 Παρακαταθήκη γνώσης για τις επερχόμενες γενιές πως ζούσαν και επαιζαν οι πρόγονοι και γεννήτορές τους. Βοηθήστε, καταγράφτε σχετικές πληροφορίες, για να μπορέσουμε ΜΑΖΙ να συγκεντρώσουμε απαραίτητες πληροφορίες για τα παλιά παιδικά παιχνίδια μας, που κινδυνεύουν να ξεχαστούν ακόμη και από εμάς τους ίδιους, από το χρόνο και την..τεχνολογία . ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !!!!!!!!

ΟΥΦ !!!! ΔΕΝ ΕΧΟΤΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΧΑΣΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ.

ΑΥΓΟΔΡΟΜΙΕΣ

%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%bf%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%b5%cf%83-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1

Ένα πάρα πολύ συμπαθητικό παιχνίδι συναγωνισμού, απαραίτητη η συμμετοχή 6 – 12 παιχτών και πάνω με παιδιά ηλικίας από 6 έως και 17 ετών. Οι αυγοδρομίες είναι ένας αγώνας δρόμου. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν οι τσουβαλοδρομίες, οι σκυταλοδρομίες, οι σακουλοδρομίες και οι σχετικοί κανόνες. Το παιχνίδι αρχίζει. Οι παίχτες χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την διαφορά ηλικίας. Κάθε ένα παιδί φέρνει ένα κουτάλι της σούπας. Ένα από τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά αναλαμβάνει να μοιράσει από ένα αυγό σε κάθε παίχτη λέγοντας τα παρακάτω λόγια.

ΒΑΛΕ Τ’ ΑΥΓΟ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ

ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΤΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ

ΑΝ ΣΟΥ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΠΑΣΕΙ

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΧΕΙΣ  ΧΑΣΕΙ

Οι παίχτες σχηματίζουν μια σειρά στο σημείο εκκίνησης. Το κουτάλι στο στόμα και τοποθετούν το αυγό, με το πρόσταγμα αρχίζουν να κινούνται άλλοι παίχτες αργά και άλλοι πιο γρήγορα, σκοπός όποιος φτάσει πρώτος στην γραμμή του τέρματος χωρίς το αυγό να πέσει, είναι και ο νικητής.    

Με τον ίδιο τρόπο και κανόνες το παιχνίδι παίζεται κρατώντας το κουτάλι στο χέρι και προσέχοντας μην τους πέσει το αυγό και σπάσει. 

 

%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%bf%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%b5%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%b5%cf%81%ce%b9

Πολλοί πονηράκηδες με τρόπο έβαζαν λίγο μέλι στον πάτο του κουταλιού τους ή ρετσίνι από τα γύρω πεύκα κρυφά από τους άλλους παίχτες και έπειτα τοποθετούσαν το αυγό με αποτέλεσμα να κολλάει και να μην κινδυνεύουν όσο οι άλλοι παίχτες να τους πέσει και να τους σπάσει. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΌΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΜΜΑ ΜΟΥ.

Εργασία : ΠΙΠΗΣ ΚΟΜΙΑΝΟΣ, komianos’s wordpres’s.com

 

30 Ιανουαρίου, 2017 - Posted by | ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΠΙΠΗΣ ΚΟΜΙΑΝΟΣ, Uncategorized

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε