Komianos's Blog

Από το Κοπανάκι Μεσσηνίας Πολιτιστικά Δρώμενα.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ «ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ» Εργασία ΠΙΠΗΣ ΚΟΜΙΑΝΟΣ, komianos’s wordpres’s. com

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ «ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ» Εργασία ΠΙΠΗΣ ΚΟΜΙΑΝΟΣ, komianos’s wordpres’s. com

Αυτή τη φορά θα ταξιδεύσουμε και πάλι στην ομορφη παλαιά εποχή και ας θυμυθούμε τα παιχνίδια που παίζανε κυρώς τα αγόρια νεαρής και προεφηβικής ηλικίας στις πλατείες και κάτω από το κάστρο του Ιτσ – Καλέ, στα βραχατέϊκα, και στις γειτονιές του Ναυπλίου όπως επίσης και στο Λιθερό της Πέρα Ρούγας Κοπανακίουν Μεσσηνίας . βασικό όπλο, η σφεντόνα και «ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ»

 Παρακαταθήκη γνώσης για τις επερχόμενες γενιές πως ζούσαν και επαιζαν οι πρόγονοι και γεννήτορές τους. Βοηθήστε, καταγράφτε σχετικές πληροφορίες, για να μπορέσουμε ΜΑΖΙ να συγκεντρώσουμε απαραίτητες πληροφορίες για τα παλιά παιδικά παιχνίδια μας, που κινδυνεύουν να ξεχαστούν ακόμη και από εμάς τους ίδιους, από το χρόνο και την..τεχνολογία . ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !!!!!!!!

ΟΥΦ !!!! ΔΕΝ ΕΧΟΤΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΧΑΣΑ, ΚΑΠΟΙΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ.  

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

Ένα πολύ όμορφο και αγαπημένο παιχνίδι που συνδυάζει ετοιμότητα, σβελτάδα, άσκηση, για παιδιά μικρά και μεγάλα, αγόρια και κορίτσια. Αριθμός παιχτών από 6 έως και 20 ( εφ’ όσον υπάρχει αναγκαίος αριθμός καθισμάτων), διαφορετικά χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες. Κατάλληλος χώρος για αυτό το παιχνίδι η αυλή του σπιτιού, η αίθουσα του σχολείου, η αλάνες, οι πλατείες κ.α. 

 

%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%83-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%b5%cf%83

ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τοποθετούμε τόσες καρέκλες η σκαμνάκια η κουτσουράκια ανάλογα τον χώρο που παιζεται το παιχνίδι, ώστε να είναι λιγότερες κατά μία η ένα από τον αριθμό των παιχτών.

Τις τοποθετούμε σε ευθεία γραμμή, την μία δίπλα στην αλλη έτσι ώστε οι πλάτες τους να είναι η μια από την μια μεριά και η άλλη από την άλλη. Η ομάδα που πρόκειται να παίξει στέκονται σε αρκετή απόσταση μακρυά από τις καρέκλες γύρω στα 2 με 3 μέτρα το ένα πίσω από το άλλο. Ένας μεγαλύτερος ηλικιακά αναλαμβάνει την χρήση του τότε γραμμοφώνου, του κασετόφωνου, είτε τραγουδώντας, είτε χειροκροτώντας ρυθμικά, είτε κτυπώντας δύο πέτρες, η παίζοντας κάποιο μουσικό όργανο.

Μόλις οι παίχτες ακούσουν τη μουσική, αρχίζουν να τρέχουν κυκλικά, γύρω από τις καρέκλες, και όταν ο αρχηγός σταματήσει απότομα τη μουσική, η τον ρυθμό τρέχουν και κάθονται στην πιο κοντινή τους άδεια καρέκλα. Νόμος του παιχνιδιού δύο παίχτες εν επιτρέπεται να καθίσουν στο ίδιο κάθισμα. Όμως κάποιος που δεν θα προλάβει να βρει ελεύθερη καρέκλα μένει όρθιος και βγαίνει από το παιχνίδι.Κατόπιν, αφαιρούμε μία καρέκλα και η μουσική ξαναρχίζει. Αμέσως τα παιδιά σηκώνονται και γυρίζουν πάλι γύρω από τις καρέκλες. μόλις σταματάει η μουσική τρέχουν να προλάβουν για μια άδεια καρέκλα. Όταν μείνει μόνο ένα κάθισμα για δύο παίχτες, κερδίζει εκείνος που καταφέρνει να καθίσει στη μοναδική καρέκλα που υπάρχει. Το παιχνίδι τελειώνει.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΌΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΗΜΜΑ ΜΟΥ.

Εργασία : ΠΙΠΗΣ ΚΟΜΙΑΝΟΣ, komianos’s wordpres’s.com

16 Ιανουαρίου, 2017 - Posted by | ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΝΕΚΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΠΙΠΗΣ ΚΟΜΙΑΝΟΣ, Uncategorized

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: